Alle assessments

Bij Het Loopbaaninstituut vind je verschillende assessments en loopbaantrajecten. Je kunt samen met een loopbaancoach werken aan je eigen professionele loopbaan, of als jij werkgever bent kun je je organisatie verder helpen door je medewerkers inzich...

Ontwikkeladvies

Of je nu net begint met werken of dat je je al langer op de arbeidsmarkt bevindt: je wilt voor jezelf helder hebben welk werk bij je past en welke kansen je in je carrière hebt. Maar hoe weet je dat?

Selectie-assessment

Weten of een bepaalde baan aansluit bij een (potentiële) medewerker? Met het selectie-assessment ontdek je vooraf of competenties aansluiten op de functie.

Teamassessment

Hoe haal je alles uit jouw team? Wat voor competenties zijn aanwezig binnen dit team? Met het teamassessment krijg je een uitgebreide analyse.

Loopbaantraject

Waar sta je nu? En wat zou je nog meer kunnen? In het loopbaantraject ontdek je je kansen en kwaliteiten.

APK voor je loopbaan

Is het slim om nu een carrièreswitch te maken? Hoe gewild ben ik op de arbeidsmarkt? Je krijgt antwoord op dit soort vragen bij de APK voor je loopbaan.

Online ontwikkelscan

Ben jij je al aan het voorbereiden op de functioneringsgesprekken van je medewerkers en heb je input nodig? De online ontwikkelscan helpt je om hierachter te komen.

Online beroepskeuzescan

Welk beroep past bij mij? Je ontdekt het in de online beroepskeuzescan. Deze professionele scan brengt je verder.

Online selectiescan

Past die ene sollicitant wel echt bij die functie? Of is het toch geen goede match? Met de online selectiescan kom je erachter.

Online niveauscan

Wil je weten op welk niveau je werkt – MBO, HBO of WO? Ontdek het met de online niveauscan!

Alle assessments en loopbaantrajecten van Het Loopbaaninstituut

Bij Het Loopbaaninstituut vind je verschillende assessments en loopbaantrajecten. Je kunt samen met een loopbaancoach werken aan je eigen professionele loopbaan, of als jij werkgever bent kun je je organisatie verder helpen door je medewerkers inzicht te geven in hun loopbaan(mogelijkheden).

Wat voor werk past bij mij? Hoe kan ik meer plezier uit mijn huidige werk halen? Wat kan ik nog meer? Hoe ga ik daarmee aan de slag? Op dit soort vragen krijgen jij en/of je medewerker antwoord. Hieronder kun je ons hele aanbod bekijken. Twijfel je welk assessment of traject het best bij je situatie past? We geven je ook graag persoonlijk advies.

Assessments

Ben jij op zoek naar een korte test waarmee jij of je medewerker meer inzicht krijgt in sterke en zwakke punten, interesses en mogelijkheden? Bijvoorbeeld een beroepskeuzetest of een niveautest? Bekijk dan de assessments bij Loopbaaninstituut Nederland.

Online beroepskeuzescan

Welk beroep past bij mij? Dat ontdek je (of je medewerker) in onze online beroepskeuzescan. Hierin leer je wat voor type beroepen bij je passen aan de hand van je competentieaanleg, drijfveren en interesses. We meten niet alleen wat voor werk je leuk vindt en goed kunt, maar ook wat je zou kúnnen leren en wat jou werkelijk beweegt. Dit zetten we in één overzichtelijk loopbaanrapport. Dit maakt het makkelijker om een volgende stap te bepalen in jouw loopbaan.

Online niveauscan

Op welk niveau werk ik? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Want hoewel je misschien wel een opleiding op een bepaald niveau hebt gedaan (bijvoorbeeld MBO of HBO) betekent dat niet per se dat je ook op dit niveau werkt. Wil jij of je medewerker objectief weten op welk niveau je werkt, dan kan de online niveauscan hierbij helpen. In deze scan maak je verschillende opdrachten om je werk- en denkniveau te ontdekken. Dat geeft veel duidelijkheid – zowel voor jezelf als voor je (toekomstige) werkgever.

Online ontwikkelscan

Hoe kan jij – of je medewerker – verder groeien? Kun je nóg meer halen uit je huidige baan, of is het misschien tijd voor de stap naar een andere functie? De online ontwikkelscan helpt om deze vragen te beantwoorden. Hierin meten we je prestaties en je potentieel. Daarmee krijg je inzicht in je ontwikkelmogelijkheden.

Online selectiescan

Past deze sollicitant bij jouw openstaande functie, of is het toch geen goede match? Je komt erachter met de online selectiescan. Deze test biedt inzicht in competenties, werkniveau, wendbaarheid en drijfveren van een (potentiële) medewerker. Hierdoor geeft het een antwoord op de vraag of deze persoon geschikt is voor een bepaalde functie. Handig om in te zetten als onderdeel van een sollicitatieprocedure of wanneer een medewerker door wil groeien binnen de organisatie.

Selectie-assessment

Wil je nog uitgebreider kijken of een (potentiële) werknemer bij een bepaalde functie past? Laat dan het selectie-assessment doen. Dit is een uitgebreid assessment dat is gericht op functiegerichtheid. Het geeft antwoord op de vraag of iemand past bij een bepaalde functie. Het assessment bestaat onder andere uit verschillende online tests en een eindgesprek met een NIP-psycholoog. Zo weet je zeker dat je een goed beeld hebt en een goed onderbouwde keuze kunt maken tijdens het selectieproces.

Teamassessment

Hoe haal je alles uit een team? Welke competenties bezitten de teamleden samen? En hoe is de verhouding tussen de persoonlijkheden? In het teamassessment maken alle teamleden individuele assessments, die worden gecombineerd tot een teamuitslag met uitleg. Zo krijg je een helder overzicht van competenties, drijfveren en voorkeursrollen, het onderliggende teamdrijfverenprofiel, de Learning Agility score en (optioneel) de intelligentiescore van het complete team. Deze uitslag brengt de sterke punten van het team in kaart en helpt onderling begrip te kweken over verschillende werkstijlen.

Uitgebreide loopbaantrajecten

Zoek je een langer traject waarmee jij of je medewerker meer inzicht krijgt in wat voor werk passend is en wat de volgende stap in de carrière kan zijn? Bekijk dan onze uitgebreide loopbaantrajecten.

Ontwikkeladvies

Wat voor werk past bij mij? Wat kan ik nog leren? In het ontwikkeladvies helpen we deelnemers om inzicht te krijgen in hun drijfveren, talenten, ontwikkelpunten en huidige arbeidsmarktkansen. Met je persoonlijke loopbaancoach voer je diverse gesprekken. Ook maak je een digitale test en krijg je een arbeidsmarktscan, waarbij wordt gekeken naar reële opties op de arbeidsmarkt met jouw kennis en ervaring. De coach helpt je om je nieuwe plannen in gang te zetten.

Loopbaantraject

Waar sta ik nu? En wat zou ik (nog meer) kunnen? Wie écht diep wil ingaan op de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, volgt een loopbaantraject. Hierin focus je je op jouw eigen loopbaanvragen. Je kunt je bijvoorbeeld richten op het bepalen van jouw volgende stap, maar ook op de vraag hoe je een betere werk-privébalans vindt. Samen met je loopbaancoach voer je verschillende gesprekken die je meer inzicht geven. Je maakt gebruik van een breed palet aan tools en instrumenten die je helpen ontdekken hoe jij het beste tot je recht komt. Aan het eind van het traject heb met je coach een concreet plan gemaakt om je doel te bereiken en (opnieuw) richting te geven aan jouw loopbaan.

APK voor je loopbaan

Zal ik een carrièreswitch maken? Wat kan ik doen om meer plezier te halen uit mijn dagelijkse werk? Net als dat je regelmatig een APK voor je auto hebt, is het handig om af en toe een APK voor je loopbaan te doen. Of je nu al weet dat je een andere baan wilt of dat je juist wel op je plek zit. Samen met een gecertificeerde loopbaancoach kijk je naar waar je nu staat en waar je heen wilt. Je maakt digitale tests en bespreekt je wensen en mogelijkheden door. Zo krijg je een helder beeld van je huidige positie en perspectief op de toekomst. Je coach helpt je om nieuwe plannen in gang te zetten.

Advies op maat

Wil jij advies over welke van deze assessments en loopbaantrajecten het best aansluit bij jou of je medewerkers? Of ben je op zoek naar een loopbaanoplossing die je hier niet zo snel tussen ziet staan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Vul ons contactformulier in of bel ons op 035 – 7 506 113. Dan kijken we hoe we jou kunnen helpen.

Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens