14. LINL-segment_mobiel_768x160-min 14. LINL-segment_1920x340-min

Nieuws en actualiteiten

Op deze pagina lees je het laatste nieuws over Het Loopbaaninstituut. Ook vind je hier praktische tips op het gebied van loopbaanadvies en lees je over ervaringen van professionals en werkgevers die gebruik hebben gemaakt van onze producten. Nooit ee...

Nieuwste berichten

Ontdek de loopbaanwensen van je medewerkers in de Week van de Loopbaan

Zijn je medewerkers tevreden met hun werk? Wat zijn hun loopbaanwensen? In de Week van de Loopbaan (13 tot en met 17 september) staan vragen als deze centraal. Laat je helpen door Het Loopbaaninstituut om vrijblijvend te ontdekken waar jouw medewerkers behoefte aan hebben bij hun loopbaanontwikkeling.

Lees meer

Hoe werkt het selectie-assessment?

Als je iemand aanneemt voor een functie, wil je zeker weten dat diegene hierbij past. Je kunt dan met een goed gevoel een langdurige samenwerking aangaan. Maar hoe weet je van tevoren nou écht of iemand geschikt is voor een functie? Met een selectie-assessment kom je erachter.

Lees meer

Hoe verloopt een loopbaantraject?

Lees meer

Als je iets écht graag wilt, dan is het niet moeilijk

Marc Wilhelmus is freelance life planner, stress- en burn-outcoach en loopbaancoach. Bij Het Loopbaaninstituut helpt hij mensen bij het maken van carrièrekeuzes die echt bij hen passen. Hoe pakt hij dat aan? Marc vertelt.

Lees meer

Voordelen van assessments voor werkgevers

Een betrokken werknemer is van grote waarde voor je organisatie. Maar hoe verhoog je de betrokkenheid in je organisatie? Een assessment kan hierbij helpen. Ontdek waarom assessments dit effect hebben, en wat voor assessments je kunt inzetten.

Lees meer

Hoe kan ik met meer plezier werken?

Je brengt een groot deel van je leven door op je werk. Juist daarom is het zo belangrijk dat je plezier uit je werk haalt. Maar wat nou als je ’s ochtends met tegenzin aan je werk begint?

Lees meer

Past een kandidaat bij de functie?

Werving en selectie is een leuk, maar onzeker proces. Want hoe enthousiast jij en de kandidaat ook zijn over een samenwerking, je weet pas echt of het een match is zodra diegene aan de slag gaat. Wil jij meer zekerheid bij het aannemen van nieuwe medewerkers?

Lees meer

Hoe kun je jezelf beter leren kennen?

Als je jezelf goed kent, weet je ook waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Zo kun je je meer op deze activiteiten richten in plaats van op bezigheden die je alleen maar energie kosten. Maar wat nou als je niet weet wat bij je past?

Lees meer

Hoe helpt een assessment bij het ontdekken wat voor werk bij je past?

Als je objectief wilt weten wat voor werk bij je past, doe je een assessment. Wat is dit precies? En waarom werkt het zo goed?

Lees meer

Wat voor assessments kun je volgen?

Bij Het Loopbaaninstituut vind je verschillende soorten assessments: lang of kort, met of zonder loopbaancoach, voor je eigen persoonlijke groei of om je werknemers verder te helpen. Lees hier alles over.

Lees meer

“Je kunt hele nieuwe kansen voor jezelf gaan zien“

Saskia Boering is directeur van Het Loopbaaninstituut. Ze vertelt waarom ze Het Loopbaaninstituut is begonnen en hoe onze assessments jou verder helpen.

Lees meer

Hoe inzicht in je team je vooruithelpt

Wil je jouw team (nog) beter laten presteren? Zorg er dan voor dat je je team goed begrijpt. Wat hier zo belangrijk aan is, en hoe je dit voor elkaar krijgt? Dat lees je op deze pagina.

Lees meer

Waar sta ik nu in mijn carrière?

Of je nu een paar jaar of een paar decennia aan het werk bent: veel mensen vragen zich op een gegeven moment af waar ze staan in hun carrière. Loop jij momenteel met deze vraag? Ontdek het antwoord met behulp van onze loopbaancoaches.

Lees meer

“Er zijn meerdere banen waarin je talenten samenkomen”

Als je een assessment maakt of loopbaantraject volgt, dan krijg je mogelijk te maken met Flore Ossewaarde. Zij is als register arbeids- en organisatiepsycholoog aangesloten bij het NIP, Nederlands Instituut van Psychologen. Bij Het Loopbaaninstituut voert ze zowel assessments als loopbaantrajecten uit. Wat houdt dat precies in? Flore vertelt.

Lees meer

Welk werk past bij mij?

We brengen veel tijd door op ons werk. Daarom is het belangrijk dat je werk doet dat goed bij je past. Waar je je talenten in kunt benutten en waar je energie uit haalt. Bij Het Loopbaaninstituut helpen we je graag ontdekken wat voor soort baan bij je kwaliteiten past.

Lees meer

“Als je jezelf goed kent, kun je gerichter op zoek gaan naar werk dat echt bij je past”

Rachel Barnes is loopbaancoach en faalangstcoach en -trainer. Zij helpt mensen om weer richting, zingeving en plezier te krijgen in hun loopbaan. Hoe gaat ze te werk? En waarom vindt ze werkplezier zo’n belangrijk thema?

Lees meer

"Mensen willen gezien en gehoord worden"

Susanne Baas is accountmanager bij Het Loopbaaninstituut. Ze vertelt hoe ze klanten verder helpt en waarom het voor werkgevers zo belangrijk is om aandacht te besteden aan het werkgeluk van hun medewerkers.

Lees meer

Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens