LINL_Website-wel-werk-past-bij-jou-768x180 LINL_Website-wel-werk-past-bij-jou-1920x340

Welk werk past bij mij?

We brengen veel tijd door op ons werk. Daarom is het belangrijk dat je werk doet dat goed bij je past. Waar je je talenten in kunt benutten en waar je energie uit haalt. Bij Het Loopbaaninstituut helpen we je graag ontdekken wat voor soort baan bij je kwaliteiten past.

Waarom het zo belangrijk is om werk te doen wat bij je past

Als je een baan hebt die bij je past, ga je met meer plezier naar je werk. Het werken gaat je makkelijker af. Je bent gelukkiger en je hebt meer energie. Dat is heel fijn voor nu, maar ook voor de toekomst. We moeten namelijk allemaal langer doorwerken: als je blij wordt van je werk, houdt dat je fit en vitaal.

“Het leven is te kort om niet te doen waar je hart sneller van gaat kloppen,” stelt loopbaancoach Rachel Barnes. “Ik geloof dat je werk ook voor een groot deel uiting is van wie je bent. Je doet wat je leuk vindt en bent goed in wat je doet, omdat dit wat zegt over jou als persoon en waar je interesses liggen.”

Misschien ben je pas net begonnen met werken, maar misschien ben je ook al wat langer bezig en ga je al richting je pensioen. Ook dan is het slim om eens uitgebreid te onderzoeken welke baan bij je past. Want misschien heb je er al een hele carrière op zitten: ook in de latere fase van je carrière is het belangrijk om te doen wat je interessant vindt. “Veel mensen zien hun leeftijd als een barrière, maar ze realiseren zich niet dat ze nog zeker twintig jaar moeten werken,” aldus Rachel. “Je kunt dan beter nu een stap zetten dan nog twintig jaar iets doen waar je geen energie van krijgt.”

Ontdek welk werk bij je past met een ontwikkeladvies

Doen wat bij je past, dat klinkt natuurlijk logisch. Maar er zijn natuurlijk ook praktische zaken waar je rekening mee moet houden, zoals je achtergrond en privésituatie. En de meeste mensen hebben geen duidelijk overzicht van welke banen er allemaal zijn en hoe de arbeidsmarkt er op dit moment uitziet.

Bij Het Loopbaaninstituut helpen we je graag ontdekken wat voor werk bij je past. Bijvoorbeeld in ons ontwikkeladviestraject. Dit helpt je om inzicht te krijgen in jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten, ontwikkelpunten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt van nu. Je gaat hierbij aan de slag samen met een professionele loopbaancoach.

In het ontwikkeladviestraject kun je je bovendien focussen op thema’s die voor jou belangrijk zijn, zoals het combineren van werk en privé. Bovendien krijg je meer inzicht in je huidige arbeidsmarktkansen. Zo kun je makkelijker een volgende stap zetten in de zoektocht naar werk waar je blij van wordt. Of dat nu in hetzelfde bedrijf is of juist heel ergens anders.

Volg een ontwikkeladvies

Wil jij weten welk werk bij je past? Lees hier meer over het ontwikkeladvies en schrijf je in. Of bekijk ook de andere manieren waarop wij jou verder kunnen helpen om werk te vinden dat bij je past, zoals een loopbaantraject.

Heb je nog vragen of wil je weten of het ontwikkeladviestraject echt bij je past? Bel ons dan op 035 – 7 506 113 of stel je vraag online. Wij denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens