18. LINL-home_mobiel_768x200-min 18. LINL-segment_1920x340-min

Ontwikkeladvies

In een ontwikkeladvies ontdek je wat voor werk bij je past, wat je nog zou willen leren én wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu.

Of je nu net begint met werken of dat je je al langer op de arbeidsmarkt bevindt: je wilt voor jezelf helder hebben welk werk bij je past en welke kansen je in je carrière hebt. Maar hoe weet je dat? Laat je helpen door een loopbaancoach in ons ontwikkeladviestraject.

In een ontwikkeladvies ontdek je wat voor werk bij je past, wat je nog zou willen leren én wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu. Het helpt je om inzicht te krijgen in jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten, ontwikkelpunten en vervolgberoepen. Maar je kunt ook kijken naar andere aspecten zoals het combineren van werk en privé. Bovendien krijg je meer inzicht in je huidige arbeidsmarktkansen. Zo kun je makkelijker een volgende stap zetten in de zoektocht naar werk waar je blij van wordt. Of dat nu in hetzelfde bedrijf is of juist heel ergens anders.

Het Loopbaaninstituut werkt samen met ervaren loopbaancoaches. Zij komen op veel verschillende plekken en hebben hierdoor echt waardevolle kennis over de markt. Samen kijken jullie objectief naar jouw situatie en wat bij je past. Het advies van je loopbaancoach is compleet onafhankelijk, ook als je werkgever het traject betaalt.

Wanneer maak je gebruik van een ontwikkeladviestraject?

Je kunt gebruikmaken van het ontwikkeladvies als je:

  • een (andere) baan nodig hebt en wilt weten wat je mogelijkheden zijn;
  • niet per se een andere baan nodig hebt, maar twijfelt over of je huidige baan nog wel bij je past;
  • wilt weten waar je mogelijkheden en kansen liggen voor in de toekomst;
  • advies wilt van iemand die de arbeidsmarkt goed kent en welke mogelijkheden er eigenlijk zijn.

Hoe werkt het ontwikkeladviestraject?

In het ontwikkeladviestraject voer je een aantal gesprekken met een loopbaancoach. Samen kijken jullie naar je huidige werk, naar wat je kunt, wat je leuk vindt, en naar wat je in de toekomst zou kunnen. Daarnaast maak je een digitale test die jouw competenties, drijfveren en persoonlijke interesses in kaart brengt en laat zien welke beroepen en branches hierbij passen. Ook krijg je een arbeidsmarktscan, waarbij we kijken naar reële opties op de arbeidsmarkt met jouw kennis en ervaring.

De coach helpt je om nieuwe plannen in gang te zetten. Aan het einde krijg je een overzichtelijk en compleet loopbaanrapport waarbij competentieaanleg, drijfveren en interesses worden samengenomen om een advies te geven over welke type beroepen het beste bij je passen. Ook heb je zelf een actie-/ontwikkelplan geschreven waar je de komende tijd aan kunt werken.

Voor wie is het ontwikkeladviestraject geschikt?

Het ontwikkeladviestraject is ideaal voor mensen die zoeken naar een (andere) functie, of willen weten of hun huidige baan wel bij hen past. Je ontdekt je mogelijkheden en kansen voor de toekomst. Ook geschikt voor bijvoorbeeld re-integratie of outplacement.

Kosten van het ontwikkeladviestraject

€ 700,- exclusief btw

Duur van het ontwikkeladviestraject

Het ontwikkeladviestraject duurt 1 tot 2 maanden

ontwikkeladvies

Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens