16. LINL-home_mobiel_768x200-min

Assessments voor jezelf

Wil jij ontdekken wat voor werk er bij je past? Weten wat de mogelijkheden zijn met jouw achtergrond en ervaring? Of heb je een andere loopbaanvraag? Bij Het Loopbaaninstituut helpen we je deze vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld met een beroepskeuz...

Assessments voor jezelf

Wil jij ontdekken wat voor werk er bij je past? Weten wat de mogelijkheden zijn met jouw achtergrond en ervaring? Of heb je een andere loopbaanvraag? Bij Het Loopbaaninstituut helpen we je deze vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld met een beroepskeuzetest of een loopbaantraject.

Je kunt bij ons kiezen uit verschillende assessments en loopbaantrajecten om inzicht te krijgen in je drijfveren, gedrag, voorkeuren en mogelijkheden met betrekking tot je professionele loopbaan. Dit helpt je in beweging te komen om aan de slag te gaan met jouw ontwikkeling en daarmee sturing te geven aan je loopbaan. Het maakt hierbij niet uit of je werknemer, werkzoekende, flexwerker of zelfstandige bent. Bekijk hieronder je mogelijkheden.

Online beroepskeuzescan

Welk beroep past bij mij? We helpen je dit te ontdekken in de online beroepskeuzescan. Hierin leer je wat voor type beroepen bij je passen aan de hand van je competentieaanleg, drijfveren en interesses. We meten niet alleen wat je leuk vindt en goed kunt, maar ook wat je zou kúnnen leren en wat jou werkelijk beweegt. Dit integreren we in één overzichtelijk en betrouwbaar loopbaanrapport.

Online niveauscan

Op welke niveau werk ik? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Want hoewel je misschien wel een opleiding op een bepaald niveau hebt gedaan (bijvoorbeeld MBO of HBO), betekent dat niet per se dat je ook op dit niveau werkt. Wil jij objectief weten op welk niveau je werkt, dan kan de online niveauscan hierbij helpen. In deze scan maak je verschillende opdrachten om je werk- en denkniveau te ontdekken. Dat geeft veel duidelijkheid – zowel voor jezelf als voor je (toekomstige) werkgever.

Ontwikkeladvies

Wat voor werk past bij mij? Wat kan ik nog leren? In het ontwikkeladvies krijg je inzicht in jouw drijfveren, talenten, ontwikkelpunten en je huidige arbeidsmarktkansen. Met je persoonlijke loopbaancoach voer je diverse gesprekken. Ook maak je een digitale test en krijg je een arbeidsmarktscan, waarbij wordt gekeken naar reële opties op de arbeidsmarkt met jouw kennis en ervaring. De coach helpt je om je nieuwe plannen in gang te zetten.

Loopbaantraject

Waar sta ik nu? En wat zou ik (nog meer) kunnen? Als je écht diep wilt ingaan op jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt, volg je een loopbaantraject. Hierin focus je je op jouw eigen loopbaanvragen. Je kunt je bijvoorbeeld richten op het bepalen van jouw volgende stap, maar ook op de vraag hoe je een betere werk-privébalans vindt. Samen met je loopbaancoach voer je verschillende gesprekken die je meer inzicht geven. Je maakt gebruik van een breed palet aan tools en instrumenten die je helpen ontdekken hoe jij het beste tot je recht komt. Aan het eind van het traject heb met je coach een concreet plan gemaakt om je doel te bereiken en (opnieuw) richting te geven aan je loopbaan.

APK voor je loopbaan

Zal ik een carrièreswitch maken? Wat kan ik doen om meer plezier te halen uit mijn dagelijkse werk? Net als dat je regelmatig een APK voor je auto hebt, is het handig om af en toe een APK voor je loopbaan te doen. Of je nu al weet dat je een andere baan wilt of dat je juist wel op je plek zit. Samen met een gecertificeerde loopbaancoach kijk je naar waar je nu staat en waar je heen wilt. Je maakt digitale tests en bespreekt je wensen en mogelijkheden door. Zo krijg je een helder beeld van je huidige positie en perspectief op de toekomst. Je coach helpt je om nieuwe plannen in gang te zetten.

Andere assessments of loopbaantrajecten

Weet je nog niet welke van deze assessments en loopbaantrajecten het best aansluit bij wat jij nodig hebt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Vul ons contactformulier in of bel ons op 035 – 7 506 113. Dan kijken we hoe we jou kunnen helpen.

 

Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens