13. LINL-home_mobiel_768x200-min 13. LINL-segment_1920x340-min

Selectie-assessment

Weten of een bepaalde baan aansluit bij een (potentiële) medewerker? Met het selectie-assessment ontdek je vooraf of competenties aansluiten op de functie.

Als je een nieuwe medewerker aanneemt, wil je zeker weten dat hij of zij wel op de juiste plek zit. Maar hoe enthousiast diegene ook is over je vacature: iemand in dienst nemen is altijd een gok. Met het selectie-assessment ontdek je vooraf of de competenties aansluiten op de functie. Zo kun je met een gerust hart de samenwerking aangaan.

Het selectie-assessment is een uitgebreid assessment waarmee je een kandidaat toetst aan de eisen van een functie. Het geeft antwoord op de vraag of iemand hierbij past. Het assessment bestaat onder andere uit verschillende online tests en een eindgesprek met een NIP-psycholoog. Zo weet je zeker dat je een duidelijk beeld hebt van de kandidaat en een goed onderbouwde keuze kunt maken.

Hoe werkt het selectie-assessment?

Het selectie-assessment start met een intakegesprek. Vervolgens maakt de kandidaat drie online tests die samen een compleet beeld geven. Ook vindt een eindgesprek met een NIP-psycholoog plaats en ontvang je een gepersonaliseerde eindrapportage.
De verschillende onderdelen van de online tests zijn:

• Online niveauscan: deze test meet het algemene werk- en denkniveau en is daarmee een goede voorspeller van werksucces. Je kunt kiezen of je de test op MBO-, HBO- of WO-niveau laat doen.
• Competentie(aanleg): in deze test krijg je inzicht in wat de sterke en zwakke punten van de kandidaat zijn, en hoeveel aanleg er is om deze competenties verder te ontwikkelen.
• Voorkeursrollen en drijfveren: in deze test wordt gemeten wat voor voorkeursrollen (kleuren) en waarden iemand heeft – en waarom. Zo begrijp je wat iemand werkelijk beweegt.

Gesprek met NIP-psycholoog

Ook voert de kandidaat een gesprek met een NIP-psycholoog. In dit gesprek krijgt de kandidaat de rapportage van de testen uitgelegd. Ook krijgt het assessment extra diepgang doordat de NIP-psycholoog observeert en verder kan ingaan op de vraagstelling van de werkgever. Bijvoorbeeld als je wilt weten of een kandidaat een geboren leider is, dan kan de testrapportage dat bevestigen, maar de psycholoog kan hier nog dieper op ingaan. De NIP-psycholoog schrijft een eindrapportage waarin de testrapportage gecombineerd wordt met de eigen bevindingen. Hierdoor heb je een vollediger beeld van de kandidaat en is je keuze beter te onderbouwen.

Voor wie is het selectie-assessment geschikt?

Organisaties die willen weten of een kandidaat past bij een bepaalde functie. Ben je op zoek naar een kortere versie van dit assessment, kijk dan naar onze online selectiescan.

Kosten van het ontwikkeladviestraject

€ 950,- exclusief btw

Duur van het ontwikkeladviestraject

Het selectie-assessment duurt 1 dag.

 

selectie-assessment

Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens